Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hög tid att söka sommarjobb

Det är hög tid för Nynäshamns ungdomar att söka sommarjobb hos kommunen. Inför årets ansökningsperiod har kommunen förbättrat webbformuläret som ställde till problem för en del ungdomar förra året.

Annons
Sommarjobb. Alla elever i årskurs nio till år 2 på gymnasiet är garanterade sommarjobb av kommunen.

För nionde året i rad garanterar Nynäshamns kommun sommarjobb åt kommunens gymnasieungdomar. Den 28 februari ska ansökan ha kommit in för att ungdomarna ska ha en chans att få något jobb.

Förra året var första gången som kommunen bara godkände ansökan via webbformulär. Några ungdomar drabbades av att deras ansökan inte kom fram och därmed blev utan jobb. Inför årets sökperiod har kommunen förbättrat webbformuläret och förtydligat informationen kring ansökningsförfarandet.

– De som söker får ett mejl, som ett slags kvitto, på att vi tagit emot ansökan. Har de inte fått något kvitto ska de kontakta kommunens projektledare för sommarjobben, säger Anette Måhlstedt, personalchef på kommunen.

Kommunen kan också se i sitt system om någon ansökan inte blivit rätt genomförd.

– Då följer vi upp och kontaktar den personen, säger Anette Måhlstedt.

Precis som förra året måste den sökande skicka in ett personligt brev och cv.

– Även om de som söker är garanterade jobb vill vi få det så verklighetstroget som möjligt, säger kommunalrådet Anna Ljungdell (S).

Annons
Annons
Annons