Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget bidrag till kultur för flyktingar

Nynäshamns kommun har inte resurser till ett kulturbidrag på 400 000 kronor för att kunna erbjuda musik och teater för de människor som bor på Nynäshamns flyktingboenden.

Annons
Clownerier, klassiska konserter och annan musik vill Max Claesson, Monica Claesson, och Karl Nicklas Gustavsson och Inese Klotina  med barnen Arvid och Ingrid bjuda på.

NP har tidigare berättat om Max Claesson, Monica Claesson, Karl Nicklas Gustavsson och Inese Klotina som sökte ett kulturbidrag på 400 000 kronor för att kunna erbjuda musik och teater för de människor som bor på Nynäshamns flyktingboenden. I tisdags sade kultur- och fritidsnämnden nej till ansökan.

– Det handlar inte om någon oginhet från vår sida. Några sådana här stora summor pengar finns helt enkelt inte för sådant. Vi har något som heter ”snabb slant” som är max 25 000 kronor, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande Catrine Ek (MP).

– Men det är ett väldigt bra initiativ och det volontära arbete som görs redan i dag är jättefint, säger hon.

I slutet av februari ska Cirkus Cirkör komma till Nynäshamn och bjuda på en prova-på-dag och två föreställningar för Nynäshamns asylsökande. Nynäshamns kommun har sökt pengar från landstinget för detta, berättar Catrin Ek.

Annons
Annons
Annons