Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kalvö växer till dubbel storlek

I vår ska en naturinventering göras av Kalvö industriområde. Syftet är att utreda om det finns några hinder för att förtäta området med dubbelt så mycket industrimark som i dag.

Annons
Kalvö industriområde ska förtätas. En förutsättning är att inte skyddsvärd natur sätter stopp för planerna.

NP har tidigare skrivit om kommunens planer på att bygga ut Kalvö industriområde.

Och det behövs. Det är stor efterfrågan på industrimark i Nynäshamn, berättar Sandra Zachrisson, mark- och exploateringsingenjör på Nynäshamns kommun. Endast ett fåtal tomter kan i dag erbjudas.

– Tomterna i förtätningsskedet är ganska småskaliga så det rör sig inte om några jätteindustrier. Det ringer många företagare, även utanför Nynäshamn, och är intresserade av industrimark, säger Sandra Zachrisson.

Just nu pågår ett detaljplanearbete för att förtäta det befintliga området så att dubbelt så mycket yta kan utnyttjas. Detta beräknas vara klart under 2017.

I ett senare skede kan det bli tal om att förvärva mark av Stockholms stad för att utöka industriområdet från dagens 10 hektar till 85 hektar.

Ett flertal undersökningar ska göras. Bland annat har nyligen en upphandling av en naturinventering slutförts.

– Det görs för att se om det finns någon djurart eller något annat naturvärde som måste skyddas, säger Sandra Zachrisson.

Annons
Annons
Annons