Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen kan växa med 2 500 bostäder

Många aktörer vill bygga nya bostäder i Nynäshamns kommun. Om alla byggönskemål förverkligas, kan över 2 500 nya bostäder byggas i kommunen under de närmaste åren. Ett flertal av dessa byggidéer väntar nu på kommunens ställningstagande eller detaljplan.

Annons
Byggkranar kommer att bli en vanlig syn i kommunen under de närmast åren om exploatörerna får förverkliga sina idéer på olika håll i kommunen.

Efter att i flera års tid ha dragits med haltande resurser har Nynäshamns kommun lyckats öka personalstyrkan på sina plan- och bygglovsenheter.

– Det gör att vi nu har kapacitet att arbeta med många planer och ärenden samtidigt. Det är glädjande, säger Daniel Adborn (L), kommunalråd tillika ordförande för miljö- och samhällsbyggnadsnämnden.

– Ändå får vi fler förfrågningar än vad vi hinner leverera på en gång.

Kommunen har ännu inte hunnit bedöma lämpligheten i samtliga inkomna förfrågningar.

– Men det är roligt att det finns byggidéer och en tro på dem, säger Daniel Adborn.

Förfrågningarna prioriteras enligt vissa kriterier. Exempelvis går hyresrätter före bostadsrätter, stora bostadsplaner har lite högre prioritet än mindre, byggplaner i tätorterna går generellt före planärenden på landsbygden. Kriterierna ligger till grund för en planprioritering som utvärderas varje halvår.

– Tanken är vi på så sätt får en långsiktig strategi för arbetet, säger Daniel Adborn.

Det finns ett stort intresse för att bygga bostäder i Nynäshamns kommun, berättar kommunalrådet Daniel Adborn (L). Flera förfrågningar väntar på kommunens ställningstagande. Foto: Kristina Laitinen
Annons
Annons
Annons