Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kraftig prisökning på bostadsrätter

Priserna på bostadsrätter i Nynäshamn steg med 38 procent under 2015. Det är den starkaste prisutvecklingen i hela Stockholms län.

Annons
38 procent. Så mycket steg priset på bostadsrätter förra året.

Priserna på bostadsrätter i Nynäshamn ökade med 38 procent jämfört med året innan. Priset på villor ökade med 15 procent, och fritidshus med 10 procent. Snittpriset för en bostadsrätt ligger just nu på 1 431 000 kronor (22 825/kvm) och för en villa 3 336 000 kr (27 367kr/kvm).

Prisökningen ser ut att fortsätta även i år. Enligt Skandiamäklarnas senaste undersökning spår majoriteten av de tillfrågade mäklarna att bostadspriserna kommer att stiga med fem procent det kommande halvåret. Efterfrågan är mycket hög, medan utbudet är betydligt mindre än samma period i fjol. Efterfrågan i Nynäshamn är 30-40 procent högre än utbudet, enligt Skandiamäklarna. Den höga efterfrågan gör att så många som var femte bostad säljs redan före första visningen.

– Det är många som är intresserade av att bo i Nynäshamn. Efterfrågan är större än normalt men utbudet på villamarknaden är nästan historiskt litet, säger Oskar Sandén, kontorschef för Skandiamäklarna i Nynäshamn.

– Priserna pressas därför upp. I Nynäshamn har de i snitt stigit med 15-20 procent i år.

Annons
Annons
Annons