Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Legevisitten tar över Nynäsakuten

Den privata vårdcentralen Nynäsakuten har köpts upp av en annan privat aktör i Nynäshamn – Legevisitten, som driver vårdcentral i Nynäshamns sjukhus.

Annons
Nynäsakuten ägs nu av Legevisitten.

Nynäsakuten har tidigare varit en del av Telgeakuten i Södertälje, och företaget startade mottagningen i Nynäshamn år 2006. Men nu tar Legevisitten över verksamheten både i Södertälje och i Nynäshamn.

Om detta innebär någon förändring för patienterna är inte klarlagt. Varken Legevisittens vd Thorleif Nilsen eller Telgeakutens vd Carl Tevell vill säga någonting om affären, mer än att bekräfta att den är gjord.

Nynäsakuten har fortfarande kvar sitt vanliga telefonnummer och sin hemsida, men man kan också hitta mottagningen under Legevisittens hemsida. Man listar sig fortfarande på den mottagning man vill gå till.

Legevisitten startades i Oslo 1992 och driver i dag 28 verksamheter i Stockholm och Värmland. Av dem finns tolv i Nynäshamn. I och med köpet av Nynäsakuten driver företaget fyra vårdcentraler och åtta andra vårdmottagningar i Nynäshamns kommun.

Företaget Nynäs Vård som var det första privata företaget att driva vårdcentral i Nynäshamn, togs över av Legevisitten i mitten av 2000-talet. År 2010 uppgick Nynäs Vård helt i moderbolaget Legevisitten.

Annons
Annons
Annons