Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lokalt taxibolag riskerar att konkurreras ut

Haninge Nynäshamns Taxi blir av med all sin färdtjänst. På grund av detta drar taxibolaget ner bilparken ordentligt i februari. Då kan upp mot 35 personer förlora jobbet.

Annons
Dominerande. Taxi 020 tar en större andel av färdtjänsten i Nynäshamn, vilket skapar problem för Haninge & Nynäshamns Taxi.

I februari tar Taxi Kurir och Taxi 020 över all färdtjänst i Nynäshamn och Stockholm. Haninge Nynäshamns Taxi förlorar därmed all sin färdtjänst. Färdtjänsten utgör i dagsläget 53 procent av taxibolagets verksamhet.

– Taxi Kurir och Taxi 020 lägger bud som inte går att hänga med på, det är för låga summor för oss att ha råd att köra på. Förarna går på knäna redan nu, säger Bo Hjert.

Som en följd av detta tvingas taxibolaget att dra ner bilparken från 30 bilar, till maximalt 20 bilar i februari. Haninge Nynäshamns Taxi har i dagsläget, extraanställda inräknat, cirka 70 stycken förare. I februari kommer enbart ungefär hälften av dessa vara kvar.

– När så många bilar försvinner har man ingen användning av så många förare, säger Bo Hjert.

Bo Hjert ser, nedskärningarna till trots, positivt på förändringen.

– Det kommer att påverka oss, så klart. Men det leder även till att vi måste verka på andra områden, vilket kommer stärka oss, säger han.

Haninge Nynäshamns taxi kommer att börja köra rullstols-taxi från april. Det innebär större bilar, speciellt anpassade efter resa med rullstol.

Annons
Annons
Annons