Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

(M) vill se extern granskning av arbetsmiljö

Nu kräver (M) en oberoende granskning av arbetsmiljön i Nynäshamns kommun. Oppositionsrådet Harry Bouveng (M) sitter själv i personalutskottet. – Jag ska väcka frågan, säger han.

Annons
Oppositionsrådet Harry Bouveng (M) kräver nu att personalsituation och arbetsmiljöproblem inom Nynäshamns kommun granskas.

Fritidspolitikern Roland Junerud (S) krävde i tisdags återigen på NP:s debattsida att det tillsätts en oberoende granskning av arbetsklimatet på Nynäshamns kommun.

Han var inte den första – och heller inte den sista. Nu ställer även oppositionsrådet Harry Bouveng (M) samma krav.

– Det har legat i luften länge. Vårt parti tyckte först att vi skulle försöka lösa problemen internt, men sen har det kommit nya ärenden. Egentligen är det inte en politisk fråga. Det ligger på kommunchefen, det är hon som ytterst är ansvarig, säger Bouveng.

Det finns dock ett politiskt personalutskott, där Harry Bouveng själv sitter. Förutom honom består utskottet av Anna Ljungdell (S) och Daniel Adborn (L).

Har ni pratat om en oberoende granskning där?

– Nej. Men jag ska väcka frågan.

Harry Bouveng föreslår att granskningen bör sättas i gång så snart det är möjligt. Han vill också att den ska göras av någon helt utomstående part och inte av PWC, som är kommunens upphandlade revisionsföretag.

– Det finns en misstro som inte verkar försvinna av sig själv, och för att alla tvivel om opartiskhet ska röjas tror jag att vi behöver ta in någon helt oberoende.

Annons
Annons
Annons