Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många vill vara med och höja äldres livskvalitet

Möjligheten för äldre att aktivera sig och träffa människor är viktigt för att livet ska kännas glädjefyllt. I höstas inrättade kommunen en tjänst som aktivitetskoordinator för att höja äldres livskvalitet. Redan har 30 nya volontärer anmält sig och en ny aktivitetskatalog har sett dagens ljus.

Annons
Christer Dahl samordnar aktiviteter för äldre. Vid ett rekryteringsmöte på äldreboendet Rosengården anmälde sig 30 nya volontärer. Det finns också en helt ny aktivitetskatalog.

För att höja äldres livskvalitet har socialförvaltningen inrättat en tjänst som aktivitetskoordinator. När Christer Dahl tillträdde tjänsten i september började han med att söka nya volontärer och sammanställa en aktivitetskatalog för alla som närmar sig pensionsåldern och uppåt.

– Allt har gått över förväntan. Vi hade ett rekryteringsmöte i november. På kort tid fick vi 30 nya volontärer. Det är många fler än jag hade räknat med, säger Christer Dahl.

Många volontärer har redan börjat på vård- och omsorgsboenden. Nästa steg blir att inventera behovet av sällskap för ensamboende. Det är förmodligen väldigt stort, säger han.

– Det handlar om sällskap i första hand om att någon sitter ner och pratar en stund. Basbehovet av städning och liknande får man via hemtjänsten.

I dagarna har den nya aktivitetskatalogen lagts ut på bibliotek, vårdinrättningar, boenden och i kommunhuset. Katalogen innehåller 55 verksamheter med kontaktuppgifter. I princip alla föreningar och organisationer han har kontaktat har svarat. Det finns också önskemål om ytterligare aktiviteter så katalogen kommer att uppdateras vartefter.

– Förhoppningen är att ge våra seniorer en så god livskvalitet som möjligt.

Annons
Annons
Annons