Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Manifestation mot främlingsfientlighet och våld

På söndagen samlades engagerade föreningar, organisationer och företag tillsammans med kommunpolitiker för att slå ett slag för medmänsklighet och demokrati, och mot rasism och främlingsfientlighet.

Annons
I söndags hölls en manifestation på Stadshusplatsen i Nynäshamn, mot våld och främlingsfientlighet och för demokrati och medmänsklighet.

Efter händelsen förra måndagen, då polisen grep 13 polska medborgare och en ukrainare i färd med att attackera flyktingboendet på Nicksta i Nynäshamn, så tyckte flera engagerade att man borde göra något för att visa sympati med de utsatta flyktingarna, och ta avstånd från de krafter som vill lösa meningsskiljaktigheter med hat och hot om våld, i stället för att använda sig av demokratin.

Titti Berg från Nynäshamns församling agerade konferencier och först ut att tala till de omkring 150 närvarande under manifestationen var kommunalrådet Anna Ljungdell (S). Hon manade till medmänsklighet och underströk att hat ofta leder till våld. Talade gjorde också Margareta Samuelsson, före detta SFI-lärare och engagerad i Viakyrkan, oppositionsrådet Mirre Malm (V) och Catrine Ek (MP).

Saad Mushtaq, en av de boende på flyktingförläggningen, klev också upp på scenen och tog till orda. Han uttryckte sitt och de andra boendes tack till nynäshamnarna för den värme och kärlek de visat efter det planerade illdådet i måndags.

– Ni har något mycket speciellt i det här landet, sa Saad Mushtaq.

– Var rädd om det!

Annons
Annons
Annons