Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Måste se till att fattade beslut genomförs

Nynäshamns kommun behöver bli bättre på att följa upp de beslut som fattas i kommunfullmäktige. Det menar kommunens revisorer som har sett över kommunens rutiner för att verkställa sina beslut.

Annons
Fattade beslut ska gälla. Nynäshamns kommun måste skärpa sina rutiner för hur den följer kommunfullmäktiges beslut, enligt kommunens revisorer.

I slutet av december lämnade revisorerna i Nynäshamns kommun ett påpekande till kommunstyrelsen. I det lyftes fyra punkter fram som kommunen behöver förbättra när det gäller hur den verkställer kommunfullmäktiges beslut.

Revisorernas främsta kritik handlade om att kommunen måste bli bättre på att tala om när ett beslut ska vara verkställt och att kommunen behöver bli tydligare i sitt sätt att förklara varför vissa beslut inte verkställs som planerat.

Dessutom påpekade revisorerna att kommunen måste dokumentera vissa rutiner skriftligt.

Kritiken grundade sig på en rapport som revisions- och konsultföretaget PwC hade gjort på uppdrag av kommunrevisorerna. PwC hade studerat och följt upp fyra fullmäktige beslut som fattades under 2014 och 2015.

Vid ett antal nämndträffar under 2016 kommer revisorerna att följa upp sin kritik för att se om Nynäshamns kommun har förbättrat sig.

Annons
Annons
Annons