Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Niclas Sjögren ska skida i Nordkorea

Journalisten Niclas Sjögren från Nynäshamn är van vid att åka till ovanliga platser, men nästa veckas resmål slår allt. Om några dagar bär det av till Nordkorea.

Äventyr väntar. Nästa vecka åker Niclas Sjögren skidor i Masik Pass i Nordkorea.

– Vi har blivit inbjudna av det nordkoreanska skidförbundet att besöka en ny skidort. Det ska bli fantastiskt kul. Jag har varit runt och åkt skidor på udda ställen som Iran och Kirgizistan, men Nordkorea bräcker allt, säger han.

Niclas Sjögren åker tillsammans med fotografen Felix Oppenheim, skidortsentreprenören Carl-Johan Evers och alpinexperten och före detta slalomstjärnan Stig Strand. Resmålet är inte okontroversiellt.

– Alla reagerar på det och undrar om det kan komma att gynna diktaturen. Visst kan man ha moraliska betänkligheter, men jag är för nyfiken för att inte åka. Som journalist vill man upptäcka hur det ser ut själv, säger han.

Gruppen ska vara borta i minst en vecka och Niclas Sjögren och Felix Oppenheim ska bland annat göra skidreportage för en resetidning och dagstidning.

– Jag är otroligt förväntansfull, men det är svårt att veta vad det är man ska förvänta sig.

Är du nervös inför resan?

– Man försöker slå bort de tankarna, men det försvinner ju faktiskt folk i Nordkorea. Jag går inte runt och är rädd, men man reflekterar ju över det, säger Niclas Sjögren.

Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons