Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

NKC startar VVS-utbildning till hösten

Till hösten startar Nynäshamns kompetenscentrum, NKC, en ny yrkeshögskoleutbildning. I veckan blev det klart med en ettårig distansutbildning i VVS-konstruktion.

Till följd av att det byggs mycket startar en ny distansutbildning i VVS-konstruktion på NKC i höst.

NKC:s nya YH-utbildning riktar sig till dem som vill vidareutbilda sig inom VVS-branschen. YH-utbildningar skräddarsys i nära samarbete med arbetslivet. Att det byggs mycket i hela regionen gör att det finns ett stort behov av denna kompetens. Utbildningen har 40 platser och startar till hösten. Preparandkurser kommer att erbjudas, vilket innebär att det är möjligt för personer med olika typer av bakgrund att söka.

– Under 2015 har NKC arbetat med att utveckla utbildningsutbudet inom vuxenutbildningen. Att kunna erbjuda YH-utbildning här i Nynäshamn är en naturlig del i det arbetet och som vi är väldigt glada för, säger Anna Eriksson, rektor vid NKC.

Yrkeshögskoleutbildning är en eftergymnasial utbildning i samarbete med företag och organisationer.

– För Nynäshamn som kommun betyder det mycket att det finns utbildning lokalt som möter arbetsmarknadens behov. Som ett led i att stödja näringslivets rekryteringsbehov och samtidigt skapa fler utbildningsplatser arbetar vi nu för att kunna starta både fler yrkeshögskoleutbildningar och högskolekurser på distans, säger Patrik Isestad (S), ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons