Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Norvikudden stängs av för markarbeten

I april påbörjar Stockholms Hamnar ett stort arbete med att förstärka marken på Norvikudden. Det innebär att allmänheten inte längre får tillträde till området.

Behandlas. Sprängstenen som utgör Norviksudden kompletteras med kalk och cement när området jordförstärks.Foto: Kristina Laitinen/arkiv

Den 1 april sätter Stockholms Hamnar i gång med att förstärka marken på den med sprängsten utfyllda Norviksudden.

– Marken kommer att förstärkas med kalk och cement, säger Magnus Sjöberg, som är projektledare för den blivande hamnen vid Norvik.

I samband med att arbetet påbörjas stänger Stockholm Hamnar av området, vilket innebär att allmänheten inte längre får vistas där.

– En hel del transporter kommer att ske på området. Vi har instruerat transportörerna att vara uppmärksamma, i fall någon trots avstängningen skulle vara där.

Jordförstärkningsarbetet utförs trots att den rättsliga processen kring villkoren för hamnbygget ännu inte är avslutade.

– Det arbete som vi ska göra nu är inte avhängigt av den pågående rättsprocessen. Att jordförstärkningen får göras slås fast i områdets detaljplan, som redan gäller.

Stockholms Hamnar räknar med att rättsprocessen inte kommer att stoppa hamnbygget.

– Men oavsett kommer jordförstärkningen inte att vara bortkastat arbete, eftersom det höjer värdet på marken, säger Magnus Sjöberg.

Magnus Sjöberg är projektledare för den blivande hamnen vid Norvik. Foto: Anders Löfgren

Annons
Annons
Annons