Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt styre är klart

(S), (FP) och (MP) ska styra Nynäshamns kommun med stöd av (V) och (PPiN). Nu är är överenskommelsen klar.

Annons

Socialdemokraterna, Folkpartiet och Miljöpartiet har nu kommit överens om hur Nynäshamns kommun ska styras under de kommande fyra åren.

Uppgörelsen innebär att Socialdemokraterna liksom tidigare har ordförandeposterna i kommunstyrelsen, barn- och utbildningsnämnden samt socialnämnden.

Folkpartiet behåller ordförandeposten i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden. En folkpartist ska dessutom bli ordförande för kommunfullmäktige, vilket kan sägas vara "kommunens talman".

Miljöpartiet får ordförandeposten i kultur- och fritidsnämnden (som Socialdemokraterna tidigare har haft). (MP) kommer också att leda ett nyinrättat landsbygdsutskott.

(S), (FP) och (MP) har inte tillräckligt många mandat för att samla en absolut majoritet i kommunfullmäktige. Därför har partierna även träffat en uppgörelse med Vänsterpartiet och Pensionärspartiet.

Treklöverns överenskommelse med (V) och (PPiN) handlar om hur platser i de kommunala nämnderna ska fördelas. Det innebär bland annat att der andra partierna hjälper (PPiN) att få en plats i kommunstyrelsen (vilket partiet inte hade fått av egen kraft).

I vissa frågor ska (V) och (PPiN) även vara med och samarbeta om politikens sakinnehåll. Enligt ett pressmeddelande från (PPiN) handlar det bland annat om ett stopp för de kontroversiella byggplanerna vid Strandvägen samt utredningar om äldres boendesituation.

(V) och (PPiN) har dessutom lovat att inte medverka till att fälla de budgetförslag som (S), (FP) och (MP) gemensamt kommer att lägga fram. Det innebär att treklövern kommer att få igenom sin budget.

Annons
Annons
Annons