Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öbor tog träningen i egna händer

Boende på Ålö och Utö har i brist på alternativ startat en egen träningsgrupp som ses två gånger i veckan. I vår anordnar de också en träningshelg på Utö värdshus.

Annons
Träningsbitna. Många öbor har jobbat upp ett seriöst träningsintresse genom Madeleine Lindohfs och Anna Blomlöfs initiativ på Utö.

Hälsa. Träning i grupp är inte helt lätt att få till om man bor i skärgården. Ålöbon Anna Blomlöf och Madeleine Lindohf, på Utö, bestämde sig för att ta saken i egna händer och började ses hemma hos Anna och motionera till tränings-dvd:er.

Inspirerade av sina fruars ständiga träningsvärk hoppade även Annas och Madeleines män på tåget och det dröjde inte länge innan gruppen hade växt sig för stor för vardagsrummet.

Lokalfrågan löste sig genom att Utö värdshus lånade ut sina konferensutrymmen. Genom Facebookgruppen Träning på Utö administreras vilka tider och konferensrum som gäller för veckan.

Nu har gruppen upp till 15 deltagare per pass. Träningen är dessutom kostnadsfri.

– Träningen blir absolut lättare av när man tränar i grupp. Hemma är det inte så troligt att man ska sätta på den där dvd:n men på Utö värdshus har vi storbildsduk och projektor. Det är jätteroligt, säger Anna Blomlöf.

Den 7-8 maj anordnar Anna och Madeleine en träningshelg på Utö för andra året. I år medverkar bland annat styrkelyftaren Linda Vixner och Utö Swimruns skapare Mats och Jesper Andersson.

08-587 122 11

Annons
Annons
Annons