Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oklar framtid för Kvantum-fastigheten

Den styrande partierna (S), (L) och (MP) fick inte stöd för sitt förslag om att Nynäshamns kommun ska köpa de fastigheter där Ica Kvantum tidigare låg. Om fastighetsägaren inte vill vänta längre på ett beslut kan någon annan få köpa.

Annons
Kommunfullmäktige beslutade att frågan om att köpa de tidigare Ica Kvantum-fastigheterna ska utredas ytterligare. Men om fastighetsägaren inte vill vänta kan någon annan få köpa i stället.

I den nya fördjupade översiktsplan för staden Nynäshamn som håller på att utarbetas står att Rappsta industriområde på sikt ska omvandlas till en plats med nya bostadskvarter. Av det skälet vill den styrande treklövern med (S), (L) och (MP) att Nynäshamns kommun ska köpa de två fastigheterna Mejseln 11 och 12 vid Nynäsvägen, där Ica Kvantum tidigare låg.

– Platsen är strategiskt viktig. Bland annat för att den ligger precis intill Nynäs gårds pendeltågsstation, sade miljö- och samhällsbyggnadsnämndens ordförande Daniel Adborn på kommunfullmäktige i onsdags.

Oppositionspartierna (M), (C), (KD), (SN) och (SD) var dock alla emot den föreslagna affären.

– Vi anser att detta köp är onödigt och att fastigheterna inte har någon större utvecklingspotential, sade oppositionsrådet Harry Bouveng (M).

(V) ville att ärendet skulle skickas tillbaka, för att beredas ytterligare. Hellre än att förlora en omröstning valde (S), (L) och (MP) efter en lång diskussion att ansluta sig till (V):s förslag.

Medan Nynäshamns kommun funderar vidare på om man ska köpa eller ej, är det dock fritt fram för fastighetsägaren att, om man vill, sälja till någon annan intressent.

Annons
Annons
Annons