Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Plats för ny simhall i Nynäshamn utreds

Frågan om en simhall i Nynäshamn är åter på tapeten. Kommunen ska nu titta på lämpliga platser. Uppdraget är ännu inte formulerat men det kan också ingå att titta på sådant som behov, kostnader samt konsekvenserna för Ösmo simhall.

Annons
En eller två? Ska Nynäshamns kommun ha en simhall eller två? Kommunens hållning i den frågan kan bli klar senare i år. Just nu finns kommunens enda simhall i Ösmo.

Som en del i en valteknisk överenskommelse med (S), (L) och (MP) har Pensionärspartiet begärt att kommunen under mandatperioden ska utreda möjligheten för simhall i Nynäshamn i samarbete med näringslivet.

Under våren ska kultur- och fritidsnämnden ge kommunens fastighetsavdelning i uppdrag att titta närmare på tänkbara platser.

Kommunen kommer sannolikt inte att bygga en till simhall i egen regi, enligt nämndens ordförande Catrine Ek (MP).

– Det kan bli kostsamt att ha två simhallar i kommunen. Men det blir intressant när man börjar fundera på vad det skulle betyda för folkhälsan. Sedan finns det många olika behov att ta ställning till. En 11-åring kanske vill ha ett äventyrsbad medan pensionärer kanske är mer inriktade på rekreation, säger hon.

Kommer utredningen att titta på behovsfrågan?

– Kanske, vi har inte satt oss ner och tagit fram uppdraget än. Jag vill inte föregripa det arbetet, säger Catrine Ek (MP).

Annons
Annons
Annons