Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Revisorer kritiserar planering av skolan

Förtroendevalda revisorer i Nynäshamn har utvärderat kommunens styrning av skolan. De finner fog för viss kritik av rutinerna och hur det systematiska arbetet är upplagt.

Annons
Längre perspektiv. Nynäshamns gymnasium måste börja planera sitt programutbud på längre sikt, anser kommunens revisorer.

Revisorerna har anlitat revisionsföretaget PWC, som har tagit fram rapporten ”Styrning och ledning av grund- och gymnasieskolan i Nynäshamns kommun”. Revisorernas riktsnöre är fem uppsatta kontrollmål.

Gällande planeringen av gymnasieskolans programutbud anser PWC att arbetet inte är ändamålsenligt. Man anser bland annat att gymnasiet har en för kortsiktig planering av utbudet, som endast sker för ett år i taget.

Kritik ges även avseende resursfördelningen i skolan. Enligt revisorerna finns inget socioekonomiskt inslag i omfördelningsmodellen, vilket även Skolinspektionen har påpekat.

Det sker en systematisk uppföljning av elevernas kunskapsresultat, men inte på en djupare nivå som skulle ge både skolan och kommunen tillgång till relevanta analyser och planeringsunderlag, anser revisorerna.

Den ekonomiska uppföljningen, fungerar bra, enligt rapporten. Likaså dialogen mellan grundskolan och gymnasieskolan i syfte att förbättra verksamheten och skolans attraktivitet.

Den granskade nämnden, barn- och utbildningsnämnden, ska yttra sig över resultaten i februari 2016.

Annons
Annons
Annons