Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Så kan du vara med och rädda Östersjön

Lördagen den 20 februari anordnar Tankesmedjan i Nynäshamn ett möte på temat Östersjöns framtid. Lars Rydén, professor vid Uppsala universitet, kommer och berättar om de största hoten mot en hållbar utveckling i Östersjöområdet och vad man själv kan bidra med.

Mår inte bra. Länderna runt Östersjön måste samarbeta mer för att rädda miljön och havet, menar många.

Lars Rydén är föreståndare för Baltic University Programme, och var själv med och startade nätverket för 25 år sedan. Fler än 200 universitet i 14 länder runt Östersjön deltar i samarbetet.

Trots en på många sätt gynnsam ekonomisk utveckling i området de senaste åren har Östersjöns ekologiska status försämrats, enligt Lars Rydén.

Så här sammanfattar han själv ämnet för lördagens diskussioner:

– Vi behöver minska vår påverkan på klimatet, det största hotet nu, och på havet. Det innebär stora förändringar i ekonomi, livsstil, teknikutveckling och internationellt samarbete. Allt detta innefattas i begreppet hållbar utveckling, där var och en av oss har en viktig roll.

Tankesmedjans möte hålls den 20 februari klockan 14-16 i Viakyrkan i Nynäshamn. I höst, den 24 september, ska mötet följas upp med en temadag kring utmaningarna i Östersjöområdet.

Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons