Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Skidspåren öppna på Körunda och Rudan

Så fort kylan slår till och den första snön börjar lägga sig sätter skidföreningarna i gång med att preparera spåren. NP har kollat var man bäst åker så här i början på säsongen.

nyspårat. På Körunda och Rudan i Haninge är det spårat och klart att åka i helgen. Foto: Vidar Ruud/TT

nynäshamn. Skidspåren vid Fjättern lockar många skidsugna. Men än får man vänta lite med att bege sig dit.

– Det är lite för lite snö ännu, säger Ove Ledin som spårar åt Nynäshamns IF:s skidsektion.

– Men jag kommer att åka dit i helgen och börja spåra, och då främst elljusspåret, så om det kommer mer snö hoppas jag att det går att åka nästa helg, säger han.

På Körunda golfbana är det full sving i skidspåren. Under fredagseftermiddagen spårades Körundas tre spår, plus de två barnspåren.

– Ja, här är det nyspårat nu. Men folk var här och åkte redan innan spårmaskinen kom, säger Ann-Sofie Jonsson i receptionen på Körunda golfhotell.

Vid Rudans friluftsområde i Haninge finns ett konstsnöspår. Där kunde man åka redan förra helgen. Fler spår prepareras så fort det kommer tillräckligt med nysnö. Här tar man ut en avgift på 60 kronor per dag för vuxen.

På söndag, den 10 janauri, är det stafett-DM på konstsnöspåret mellan klockan 9 och 14. IK Jordbänningarna, som sköter spåren, rekommenderar allmänheten att åka före eller efter tävlingen.

08-587 122 11

Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons