Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SL-resenärer får rabatt

SL ger rabatt på 30-dagarsbiljett, säsongsbiljett och sommarlovsbiljett till följd av vinterns trafikproblem. 50 miljoner kronor kommer det att kosta SL, och i slutändan skattebetalarna.

Annons

På måndagen beslutade SL:s styrelse om rabatterna som ska kompensera trafikanterna för den här vinterns tågkaos.

Kompensationen gäller SL:s ”trogna resenärer” som använder 30-dagarskort, årskort eller studentkort. Man kan alltså inte få kompensation om man planerar att endast använda till exempel förköpsremsor eller lösa biljetter i framtiden.

Förslaget som SL:s styrelse tog ställning till i går betyder att resenärerna kan få rabatt på biljetter med längre varaktighet, det vill säga 30-dagarskort, säsongskort eller sommarlovsbiljett.

Men det gäller att vara lite uppmärksam om man vill passa på att utnyttja rabatten för 30-dagarskort. Det är under perioden 15 mars till 15 april som man kan köpa 30-dagarskort till helt pris och få 160 kronor i rabatt, eller 30-dagarskort till reducerat pris och få 100 kronors rabatt.

De resenärer som redan har köpt årskort eller studentkort kan få ett presentkort som kompensation, så att de kan köpa nästa kort billigare.

Annons
Annons
Annons