Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Socialtjänsten utreder dödsfall

Socialförvaltningen i Nynäshamn gör en egen utredning kring händelserna då en 66-årig man dog utanför Nynäshamns sjukhus.

Annons

Nynäshamns kommun har fått många reaktioner efter förra veckans dödsfall utanför Nynäshamns sjukhus.

– Självklart är det mycket upprörda känslor när någonting sådant här tragiskt händer. Det är enormt tråkigt. Vi utreder naturligtvis det här och tittar på vad vi har gjort från vår sida, säger socialchefen Charlotte Dahlbom.

Kan det bli en Lex Sarah-anmälan?

– Om vi gör bedömningen att vi på något sätt har brustit i handläggningen av ett ärende, då kan det bli aktuellt.

– Det förekommer mycket frågor på sociala medier och i andra forum om vad kommunen kan göra – och gör – när det gäller hemlöshet, det är förståeligt, säger socialnämndens ordförande Ola Hägg (S).

– I varje nödsituation som går fel är det tragiskt för den enskilde och för nätverket runt omkring honom eller henne. Vi har inte många kända fall av hemlöshet i kommunen där man inte har något boendealternativ alls. Varje person får ett lösningsförslag utifrån sin situation och sin problematik.

Han berättar att socialtjänsten under de senaste månaderna har bedrivit uppsökande verksamhet på grund av att det är så kallt. Något som ligger utanför kommunens skyldighet.

– Vi vill motivera människor att ta emot hjälp och tak över huvudet. Men det krävs mycket för att vi ska utöva tvångslagstiftning.

Annons
Annons
Annons