Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söker vittnen efter planerade attacken

De 14 män som i måndags kväll greps i Nynäshamn har begärts häktade. Polisen söker nu fler vittnen.

Annons
Männen är skäligen misstänkta för bland annat föreberedelse till grov mordbrand på flyktingboendet på Nicksta.

Polisen kunde i måndags förhindra en attack mot flyktingboendet vid Nicksta i Nynäshamn när 14 män greps vid Nynäs gårds station. Gripandena gick lugnt till, berättar kriminalinspektör Johan Winell, spaningsledare.

– Vi beslagtog vapen på plats och misstankarna är förberedelse till grov misshandel och förberedelse till grov mordbrand.

Exakt hur polisen fick kännedom om att något skulle hända i Nynäshamn kan han inte kommentera på grund av förundersökningssekretessen. Han kan heller inte säga något om de misstänkta männen är dömda för brott tidigare eller om de är kända från högerextrema kretsar.

– Vi fortsätter utredningen med förhör, både med misstänkta och andra. Vi undersöker de beslag vi har gjort och samlar in och säkrar annat material.

Man söker även nya vittnen.

– Ett stort gäng som det här på tio-femton personer drar ju ögonen till sig. Så har någon sett dem eller gjort andra observationer får man jättegärna höra av sig till mig.

Har man det ringer man till polisens nummer 114 14.

Under torsdagen begärde åklagare Sara Friedman att samtliga 14 misstänkta skulle häktas. Till TT säger hon att hon anser att det föreligger sannolika skäl beträffade alla 14 för den rubricerade misstanken.

Annons
Annons
Annons