Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stängd bank påverkar inte kommunens verksamhet

I slutet av april stänger Nordea sitt kontor i Nynäshamn. En av bankens kunder är Nynäshamns kommun, men den kommunala verksamheten kommer inte att drabbas av stängningen.

Annons
Nordeas kontor i Nynäshamn ska läggas ned.

Den 29 april stänger Nordea sitt kontor på Fredsgatan i centrala Nynäshamn. Som NP tidigare har berättat innebär stängningen att samtliga bankens kunder och anställda kommer att flyttas till kontoret i Handen.

En av de kunder som använder Nordea som bank är Nynäshamns kommun. Men ekonomichefen i kommunen, Johan Westin, menar att stängningen inte kommer att få någon betydelse för verksamheten.

– För kommunen som organisation betyder stängningen egentligen ingenting eftersom vi inte har någon kontakt med Nordeas fysiska kontor. Alla transaktioner, betalningar och fakturor hanteras digitalt och så kommer det att fortsätta, säger han.

Kommunens kontanthantering kommer inte heller att påverkas. I den är Nordea nämligen inte inblandad. När kommunen fraktar sedlar och mynt använder man ett säkerhetsföretag.

– När vi fick reda på att Nordeas kontor skulle stänga pratade vi igenom det internt. Men eftersom kommunen som organisation inte påverkas såg vi inga problem med att fortsätta vårt samarbete med Nordea.

Annons
Annons
Annons