Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trots mitt i vintern – snart dags för ungdomarna att söka feriejobb i Nynäs

I januari öppnar Nynäshamns kommun för ansökningar om sommarjobb för ungdomar i gymnasieåldern. Tanken är att erbjuda ungdomarna möjligheten att skapa egna nätverk och att tjäna sina egna pengar.

Annons
Skötsel av parker och stadsmiljö är ett av sommarjobben som vanligen erbjuds i kommunen. Foto: Anna Nilsson/arkiv

Så här i bistra december kan sommarens ljumna brisar kännas avlägsna. Men faktum är att Nynäshamns kommun redan är i startgroparna för att förbereda inför nästa års sommarjobbsansökningar för ungdomar. Det skriver kommunen på sin hemsida.

Läs också: 300 000 extra till sommarjobb för unga

Från och med den 15 januari till och med 4 februari 2018 kan ungdomar mellan 16 och 18 år som är folkbokförda i Nynäshamn ansöka om sommarjobb. Kraven för att ha möjlighet att få ett sommarjobb är att ansöka i tid, vara född mellan år 2000 och 2002 och delta på en obligatorisk gruppintervju.

Jobben som erbjuds finns inom en ideell förening eller organisation i Nynäshamns kommun. I fjol lyckades kommunen ordna fram sommarjobb åt alla 600 personer som sökte.

För prenumeranter och pluskunder [+]: Kommunen stoppar privata sommarjobb – unga erbjuds bara plats i de egna enheterna

Kommunen skriver att tanken med sommarjobben är att erbjuda ungdomarna egna kontakter oberoende av tidigare nätverk, möjligheten att tjäna pengar, att få ett arbetsintyg och arbetslivserfarenhet.

Annons
Annons