Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Volontärer samordnar sig

Många har engagerat sig för de asylsökande i Nynäshamn. Efter de akuta insatserna ska man nu samordna volontärarbetet eftersom fler flyktingar väntas under vintern.

Annons
Titti Berg och Therese Sowilam under en fikastund på asylboendet på Nicksta.

2015 gick utmärkelsen Årets svensk till alla volontärer som hjälper människor på flykt. Tisdagen den 19 januari klockan 18.30 har Titti Berg i Nynäshamns församling, som samordnar volontärverksamheten, bjudit in till en volontärträff i församlingshemmet.

– Det blir ett utmärkt tillfälle att tacka alla som har ställt upp. Många organisationer, och kommunen, samarbetar i detta och syftet är att skapa en helhetsbild av allt som redan görs för att kunna planera framåt. Troligtvis kommer fler asylsökande nu under vintern, säger hon.

Den klädinsamling som startades av Sofia Leino och Sara Whitfeldt har lämnats över till Svenska kyrkan. Den ökande flyktingströmmen gjorde att strukturen för utlämningen behövde förändras, och då valde de att lämna över och inrikta sig mer på saker, säger Titti Berg.

– När det gäller kläder har vi satt insamlingsstopp, utom för vinterskor och vinterjackor. Mycket har kommit in och vi behöver inventera behovet. Detsamma gäller egentligen volontärer. Vi behöver inventera insatserna och se vad som behövs innan vi söker nya volontärer.

– Vi har kommit in en andra fas nu. Vi behöver uthållighet nu när den första entusiasmen har lagt sig.

Vill man på något sätt engagera sig i flyktingkrisen kan man kontakta [email protected]

Annons
Annons
Annons