Annons

Annons

Annons

Annons

Nynäshamn

Sverige först med Coca-Cola life

I september lanserar Coca-Cola i Jordbro en ny läsksort. Steviaextraktsötade Coca-Cola life är en innovation från Sydamerika.

Naturlig sötning. Nya Coca-Cola life innehåller socker och stevia.

Bild: Coca-cola

Annons

Ett alternativ för personer som vill ha läsk naturliga sötningsmedel och lite färre kalorier. Det är den nya sorten Coca-Cola life – som Coca-Cola i Jordbro börjar att tillverka och sälja under september.

Drycken är sötad med en blandning av socker och extrakt från växten stevia. Den skapades i Argentina och har sedan 2013 sålts där samt i Chile.

I höst ska den förutom i Sverige även lanseras i Storbritannien och USA.

Annons

Annons

– Den kompletterar våra befintliga varumärken och är väl positionerad för att möta förändrade livsstilstrender, säger Pierre Decroix, som är vd för Coca-Cola Enterprises Sverige.

Coca-Cola life innehåller en tredjedel färre kalorier än vanlig sockersötad Coca-Cola (samt Coca-Cola cherry och Coca-Cola vanilla). Den är dock mer kaloririk än de nästan helt kalorifria alternativen Coca-Cola light och Coca-Cola zero.

Både light och zero är sötade med de kemiskt framställda ämnena aspartam och acesulfam K.

En del konsumenter känner oro för aspartam, som är inte är hälsosamt om det konsumeras i för stor mängd. Enligt EU:s gränsvärden bör en person som väger 60 kilo inte få i sig mer aspartam per dag än vad som finns i fyra liter dryck.


David Klasson

david.klasson@nhp.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan