Annons

Annons

Annons

Annons

Nynäshamn

Ridklubben lyser upp Lucia med egen kortege

Nynäshamns ridklubb lyser upp decembermörkret med sin luciakortege även i år. Den här gången kommer man med en egen Lucia på grund av det svala intresset för luciatävlingen.

Inbäddat innehåll

Under många år har Nynäshamns ridklubb kört Lucia och hennes tärnor i kortege genom Nynäshamns centrum under luciakvällen. I år var intresset för luciatävlingen så litet att tävlingen ställdes in. Men ridklubben kör som vanligt sin kortege.

Annons

– Vi kör på som vanligt, med den skillnaden att vi har egen lucia och tärnor i år, säger Rebecca Briving på Nynäshamns ridklubb.

Kortegen startar klockan 17 från rondellen vid Konsul Johnsons väg. Den går vidare Centralgatan ner, kryssar genom centrum för att sen stanna till och lussa för de äldre på omsorgsboendet Rosengården och seniorboendet Balder.

Annons

– På Rosengården ska man samlas i trädgården och ha lite glögg och fika, och så lussar vi för dem och så får de klappa lite på hästarna. Det brukar vara väldigt uppskattat.

Behöver man förbereda hästarna på något sätt för kortegen?

– Nej, egentligen inte. Vi ser till att de är pigga och fräscha. Vi har ledare som går med om någon häst skulle bli rädd för något. De är väldigt trygga våra hästar, och de tycker att det är väldigt kul att komma ut.

Vad ställs för krav på ledarhästen?

– Det krävs ju lite mer. Det är den som tar täten, så den måste vara modig och framåt och vara van att dra vagnen. Vi har en häst, Jonte, som älskar detta. Han var med förra året också och det gick jättebra.

Ridklubben får väldigt mycket uppskattning för sin luciakortege, berättar Rebecca Briving.

– Det är mycket folk ute och tittar, och många som står i fönstren och vinkar. Det är väldigt uppskattat, framför allt av de äldre som brukar ha med sig lite godsaker till hästarna.

Läs också: Lucia firas som vanligt med konserter i decebermörkret


Carina Albin

08-587 122 13
carina.albin@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan