Annons

Annons

Annons

Torö

Öjaborna söker finansiärer till nytt besökscentrum – "Det gäller att ha is i magen"

Ett besökscentrum med museum och utbildningsplatser för skolor och högskolor tillhör ön Landsorts framtidsplaner. Med hjälp av länsstyrelsens och EU:s stöd söker man nu finansiärer för satsningen.

Öjaborna vill bygga upp ett pedagogiskt besökscentrum med ett museum snett mittemot Landsorts vandrarhem. Havsmiljön och det maritima kulturarvet ska bli temat för satsningen.

Bild: In Praise of Shadows Arkitektur

Tanken är att såväl besökscentrumet som museet ska ha skärgårdens maritima kulturarv som tema.

– Vi har hittills jobbat för att få alla tillstånd klara. Nu ska vi koncentrera oss på att få in medel som behövs för att förverkliga det här, säger Roland Steen på Landsorts Sjö- och miljöcentrum som ligger bakom projektet.

Annons

Annons

Finansiärer kommer att sökas med stöd från länsstyrelsen som har beviljat 50 000 kronor för arbetet. För en tid sedan beviljades projektet även 148 000 kronor i EU-stöd, i form av Leader-pengar. Som information om projektet har föreningen bland annat tagit fram en film om Landsort vilket har gjorts parallellt med att man har byggt upp ett nätverket med flera aktörer i Sverige och i andra Östersjöländer, berättar Roland Steen.

Föreningen hoppas att besökscentrumet kan öppna dörrarna 2020.

– Allting är hittills bara ambitioner och tankar. Men det här är vårt mål och det gäller att ha is i magen, säger Roland Steen.

Roland Steen.

Bild: Privat


Kristina Laitinen

08-587 122 16
kristina.laitinen@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan