Annons

Annons

Annons

Ishockey

Problem med målskyttet när damkronorna föll mot Kanada: "Inte tillräckligt bra"

Damkronorna spelar åttanationsturnering i Tyskland just nu.
De föll i andra matchen mot Kanada – efter stora svårigheter med målskyttet.
– Vi har lite måltorka med ett mål på sex perioder och det är såklart inte tillräckligt bra, säger förbundskapten Leif Boork i ett pressmeddelande.

0–2 mot Tyskland i första matchen följdes upp med 1–2 mot Kanada. Det går tungt för damkronorna i åttanationsturneringen.

– Förlusten mot Tyskland sved och mot den bakgrunden var det viktigt att spela en bra match mot Kanada idag och det gjorde vi, säger Leif Boork.

– Det mest positiva är att vi hade ett bra försvarsspel men även ett riktigt bra anfallsspel mot Kanada och det är ett utvecklingssteg för laget att prestera i både och.

Annons

Annons

Det jobbiga är att målen inte sitter. Det har blivit ett mål på de senaste sex perioderna.

– Det är såklart inte tillräckligt bra.Men vi har bra tendenser och blickar nu framåt utan att stanna kvar vid dessa matcher. Vi har två matcher kvar innan vi kan följa upp och summera vår insats i Tyskland.

Boork framhävde Sara Berglind i mål, Pernilla Winberg och Emilia Ramboldt, samtidigt som han menar att Linnea Hedin och Anna Kjellbin höjde sig mest.

Kanada–Sverige 2–1 (0–0, 2–0, 0–1)

Första perioden:

Andra perioden: 1–0 (13.46) Laura Stacey (Brigette Lacquette, Sarah Potomak), 2–0 (17.18) Victoria Bach (Sarah Potomak, Renata Fast).

Tredje perioden: 2–1 (17.05) Lisa Johansson (Anna Kjellbin, Jessica Adolfsson).

Skott: Uppgift saknas.

Utvisningar: 16–6.

Domare: Nicole Hertrich, Kaisa Ketonen.

Publik: 80.


Lukas Sahlin

0611-55 48 43
lukas.sahlin@mittmedia.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan