Annons

Annons

Annons

Friidrott

Medaljregn över Ösmo Nynäs FIK på veteran-DM

Ösmo Nynäs FIK bärgade ett stort antal medaljer under inomhus-DM för friidrottsveteraner.

Superveteranen Tor Trondset, den tidigare volleybollspelaren Henrik Friberg och den tidigare fotbollsspelaren Henrik Arnerdal var tre av Ösmo Nynäs FIK:s representanter i veteran-DM.

Bild: Privat

Nio aktiva var med och försvarade Ösmo Nynäs Friidrottsklubbs färger i årets inomhus-DM för vetanfriidrottare, som avgjordes i Tumba under den gångna helgen. De nådde en hel del framgångar.

Annons

Den tidigare volleybollstjärnan Henrik Friberg var allra mest lyckosam. I klassen M40 tog han hem segrarna i såväl höjdhopp som tresteg. Dessutom tog han en bronsmedalj i kula och en fjärdeplats i viktkastning.

Annons

Lika många guldmedaljer blev det för Tor Trondset, i klassen M80. Han vann de två grenar som han ställde upp i – viktkastning och längdhopp.

Johan Jergander, som tävlar i klassen M45, brukar ofta prestera bra i kastgrenar. Så även denna gång – då han tog ett silver i viktkastning och ett brons i kula. Mer oväntat var att han kunde säkra en guldmedalj i stavhopp. På andra plats i den grenen kom klubbkompisen Crister B Andersson, som även tog en bronsmedalj i höjdhopp.

I klassen M55 lyckades Johan Löfstedt att ta två medaljer. Han vann kulstötningen och kom tvåa i viktkastningen.

Även Ulrika Wilkman (K45), Henrik Arnerdal (M40), Palle Storm (M40) och Hercules Lopez Ramos (M35) placerade sig bland de tre främsta i varsin gren.


David Klasson

08-587 122 22
david.klasson@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan