Annons

Annons

Annons

Muskö

Suzanne Reuter läser noveller på Drömgården – "Det ska vara bra, man måste bli berörd"

På Drömgården på Muskö kan man höra skådespelaren Suzanne Reuter läsa noveller två söndagar i rad.

Suzanne Reuter läser noveller på Drömgården två söndagar i rad. Närmast blir det Ivar Lo Johansson.

Bild: JESSICA GOW / TT

Annika Reuter – som har hand om Drömgårdens verksamhet ute på Arbottna, Muskö – har bjudit in sin syster, skådespelaren Suzanne Reuter, att läsa noveller under några söndagar i januari. Nu är det dags för "soppa- och novellsöndag" nummer två av tre.

– Jag vill inte stänga Drömgården bara för att det är vinter. Jag tycker att folk ska ha möjlighet att komma hit och ha det mysigt ändå. Och nu kunde Suzanne, så det passade perfekt, säger Annika.

Efter cirka 45 minuters lyssning kan man köpa sig lite mat.

Annons

– I söndags var det 30 personer som kom, det var jättekul! Är man ett större sällskap som planerar att åka ut till oss kan det vara bra om man ringer innan, så att jag kan förbereda.

Annons

Suzanne Reuter har noga valt ut novellerna själv.

– Det är inte alltid lätt att hitta sådana som passar. Jag väljer bara de jag tycker om själv. Jag brukar vilja ha både någon rolig novell och någon lite söt, och de får inte ta för lång tid att läsa, säger hon.

När NP ringer sitter hon och läser skådespelarkollegan Jonas Karlssons novellsamling "Den perfekte vännen". Men om det blir just den på söndag är inte klart.

– Jag har i alla fall bestämt mig för att det blir en novell av Ivar Lo Johansson, en som har koppling till trakten. Den är lite överraskande faktiskt och jag tror nog att människor kommer att känna igen lite platser. Det tycker jag är kul!

Hon gillar att läsa för publik. Tidigare har hon bland annat läst på biblioteket i Ekerö där hon bor, och på äldreboenden, berättar hon. Självklart måste texterna alltid provläsas.

– Man måste ju veta hur lång tid det tar. Dessutom ska det vara bra läst också, man måste bli berörd som publik.

Förra söndagen var första novelltillfället på Drömgården.

– Vi hade väldigt mysigt och trevligt! Det är ju så härliga omgivningar runt Drömgården, så det är perfekt med en promenad innan man kommer in och sätter sig och lyssnar. Jag läser från klockan 12 och håller på i ungefär 45 minuter, sen äter vi.

Även lördagarna 14 och 21 januari har Drömgården öppet för besökare. Då är brasan tänd vid ladugården och alla som vill är välkomna att grilla medhavd mat, gå tipspromenad eller vara med och mata djuren. Det senare sker vid 13.30-tiden.

Annons

Annons

Tid för noveller: 15/1 och 22/1, båda dagarna kl 12.00.

Författaren Ivar Lo-Johansson föddes år 1901 på torpet Ådala under Hammersta gods i Ösmo.

Bild: Ragnhild Haarstad/SvP/TT

Skådespelaren Suzanne Reuter läser noveller på Drömgården två söndagar i rad.

Bild: Foto: Annika Reuter


Helene Skoglund

08-587 122 17
helene.skoglund@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan