Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Rallycross

Oliver Eriksson kör på is i Söderhamn – tre deltävlingar i årets Rally X on ice

Årets tre deltävlingar i tävlingsserien Rally X on ice avgörs i Söderhamn, Gol och Östersund. Oliver Eriksson från Ösmo deltar i premiärtävlingen.

Rally X on ice avgörs i bilar som är kostruerade av OMSE i Nynäshamn.

Bild: Daniel Ahlgren

Annons

I samband med SM-veckan i Söderhamn arrangeras den första deltävlingen i årets upplaga av rallycrosstävlingsserien Rally X on ice. Söndagen den 5 februari är det dags.

Precis som tidigare kör deltagarna i Rallycross Lites-bilar som är konstruerade av Olsbergs MSE i Nynäshamn och byggda av Avitas Motorsport i Turkiet.

Den andra deltävlingen körs i Gol i Norge den 4 mars och finalen avgörs i Östersund den 11 mars.

Annons

Annons

– Det känns som att alla vill vara med. Vi har bland annat förare från USA som vill komma hit och köra tävlingarna i Norge och Östersund. Så intresset är stort, säger Joel Christoffersson, som är en av arrangörerna.

Oliver Eriksson från Ösmo är med under helgens premiär i Söderhamn. Storebror Kevin Eriksson, som är regerande mästare, deltar dock inte.

Oliver tävlar till vardags i den amerikanska rallycrosserien GRC. Det gör även möta stortalangen Mitchell De Jong från USA, som också kommer till Rally X on ice-premiären. Andra intressanta deltagare i Söderhamn är karting-syskonen Andreas och Jessica Bäckman från Luleå och den norske rallytalangen Oscar Solberg.

Tävlingen i Söderhamn sänds live i SVT Play från klockan 08.45 till 14.45. Den samkörs med SM-veckans rallysprint.

Fakta: Rally X on ice 2017

5 februari: Söderhamn

4 mars: Gol, Norge

11 mars: Östersund

Oliver Eriksson tävlar i Rally X on ice-premiären i Söderhamn.

Bild: Birk Sollenius


David Klasson

08-587 122 22
david.klasson@mittmedia.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy