Annons

Annons

Annons

Annons

Nynäshamn

Borgerlig opposition vill utreda kommundelning – ser motsättning mellan stad och land

En utredning bör undersöka om Nynäshamns kommun kan delas i två eller flera delar. Det föreslår (M), (C) och (KD).

Moderaterna, Centerpartiet och Kristdemokraterna anser att det ska utredas om Nynäshamns kommun bör delas i två eller flera delar. De tre partierna har lämnat in en gemensam motion till kommunfullmäktige där de föreslår att Nynäshamns kommun initierar en sådan utredning.

"Än i dag, mer än 40 år efter sammanslagningen finns det fortfarande på sina håll viss motsättning mellan, vad som enkelt kan utryckas som stad och land", skriver de tre partierna i motionen.

Annons

Annons

Enligt de borgerliga oppositionspartierna skulle en sådan utredning kosta mellan 400 000 och 600 000 kronor att genomföra. Partierna avsatte dessa pengar i sitt gemensamma budgetförslag före 2017, vilket NP har berättat tidigare.

Det lokala partiet Sorundanet vill också att en utredning om kommundelning ska genomföras. Partiet håller på att samla namn för att tvinga kommunfullmäktige att ta ställning till huruvida en folkomröstning ska genomföras, där medborgarna tillfrågas om en utredning bör göras eller ej.

(M), (C) och (KD) anser att kostnaden för att genomföra en sådan folkomröstning skulle bli stor. Partierna tycker därför att det bättre att först göra en utredning och därefter ta ställning till om det är motiverat att ordna en folkomröstning.


David Klasson

08-587 122 22
david.klasson@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan