Annons

Annons

Annons

Ishockey

Damkronorna föll mot Finland igen: "Lagandan och den mentala styrkan finns"

Under onsdagen blev det förlust för Damkronorna i mötet mot Finland. När det på torsdagen var dags för retur gjorde laget en bättre insats, men det räckte ändå inte hela vägen.
– Med lite distans så var det en bra ishockeymatch och det var ett bevis på att lagandan och den mentala styrkan finns i laget, säger förbundskaptenen Leif Boork.

När det på torsdagen var dags för Damkronornas returmöte mot Finland så var det hemmanationen som inledde starkast.

Jenni Hiirikoski inledde målskyttet när hon satte 1-0 efter drygt två minuter.

I andra perioden lyckades Sverige sedan kvittera till 1-1 genom Johanna Fällman, och i mitten på tredje perioden tog Damkronorna sedan ledningen genom Jessica Adolfsson.

Annons

Men Finland kvitterade sent i slutskedet av matchen, och lyckades sedan även avgöra i förlängningen genom Susanna Tapani.

Annons

Trots förlusten tyckte förbundskaptenen Leif Boork att det var en bättre insats jämfört med matchen innan.

– Vi gjorde en betydligt bättre match mot Finland idag. Vi hade piggare ben, bättre tempo och det berodde nog på att vi etablerat oss idag, igår var det en lång dag med resor och det satte sina spår, säger Boork till Ishockeyförbundets hemsida.

Han menar också att laget trots förlusten ska ta med sig att man gjorde en bra match-

– Det är en bra signal för laget att vi kunde matcha Finland på ett bra sätt. Jag tycker framförallt att vi har bättre puckkontroll, och det är bättre samlade anfall. Vi har helt enkelt bättre kontroll i det offensiva spelet.

– Med lite distans så var det en bra ishockeymatch och det var ett bevis på att lagandan och den mentala styrkan finns i laget trots de många förlusterna på slutet mot Finland, säger Boork.


Jennifer Engström

060-19 72 69
jennifer.engstrom@mittmedia.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan