Annons

Annons

Annons

Annons

Nynäshamn

Elisabeth Kontomanou Group först ut när JIN firar 20 år av jazz i Nynäshamn

JIN Jazz i Nynäshamn startar sitt tjugonde år med den fransk-svenska jazzsångerskan Elisabeth Kontomanou.

Elisabeth Kontomanou kommer till Konstpoolen med en kvartett bestående av idel kända musiker: Pelle Karlström piano, Janne Kullhammar trummor, Anders Ekholm tenorsaxofon samt Christian Paulin bas.

Bild: PHILIPPE LEVY-STAB

Annons

Den 22 februari är det dags för JIN jazz första pralin i den Aladdinask som är deras tjugonde verksamhetsår. EKG, Elisabeth Kontomanou Group, består av idel kända jazzmusiker, berättar Gösta Rising, ordförande i JIN – Pelle Karlström piano, Janne Kullhammar trummor, Anders Ekholm tenorsaxofon samt Christian Paulin bas har spelat tillsammans i mer än tio år i olika konstellationer.

Annons

– Anders Ekholm, som för övrigt tidigare bodde här i kommunen, är till exempel en av Sveriges bästa jazzsaxofonister.

Annons

Elisabeth Kontomanou har bott och arbetat både i Paris och i New York. Där har hon jobbat med musiker som är välkända för jazzpubliken, till exempel Michel Legrand, John Scofield och Toots Thielemans. Hon har stått på scener som Montreal Jazz Festival, North Sea Jazz Festival och andra stora festivaler.

– Hon är otroligt bra, turnerar mycket runt om i Sverige. Vi är mycket glada att hon kommer till oss, säger Gösta Rising.

Den 22 mars kommer nästa musikaliska godbit, när Filip Jers hyllar munspelsmästaren Toots Thielemans, som gick bort sommaren 2016.

I år har JIN också lagt lite extra krut på Sensommarjazzen, 20-årsjubileet till ära. En av akterna är en norska jazz-sångerskan Karin Krogh tillsammans med saxofonisten Scott Hamilton.

– Hon är en minst sagt rutinerad sångerska som vi är oerhört glada att få hit. Det har vi lagt en hel del pengar på.

Och för den som har njutit av sommarkvällarna med unga jazzmusiker i gästhamnen kan Gösta Rising ge beskedet:

–Fyra av sex akter är redan bokade.

Men det är trots allt bara februari än så länge, och först ut är alltså EKG. Den 22 februari klockan 19 börjar konserten på Konstpoolen, men insläpp är från klockan 18. Biljetter kan köpas på Skivfönstret eller på plats, och den som är under 20 år går in gratis.

Annons


Helene Skoglund

08-587 122 17
helene.skoglund@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan