Annons

Annons

Annons

Nynäshamn

Starka låtar med djupa rötter – "Tänk att man kan uppleva så bra musik i Nynäshamn"

Cordovas är americana i sin ädlaste form med starka låtar och stämsång som man inte hört sedan 70-talet. Måndag den 13 mars spelar de på Ankaret i Nynäshamn.

Cordovas; fr v Graham Spillman, Joe Firstman, Jon Loyd och Lucca Soria.

Bild: Pressbild

Måndagar i Nynäshamn har sakta med säkert blivit synonyma med amerikansk country- och folkmusik med djupa rötter på Ankaret på Folkets Hus i Nynäshamn.

Annons

– Det är jättekul, säger initiativtagaren Stefan Grönlund, som ordnar spelningarna med bokningsbolaget Rootsy Live.

Annons

– Fler och fler har upptäckt att man kan uppleva riktigt bra musik en måndagkväll i Nynäshamn.

Den här gången får nynäshamnarna stifta bekantskap med Cordovas från Nashville, Tennessee, som visar att man med en till synes obegränsad musikalitet och hundraprocentig feeling är skickad att förvalta och utveckla americana-musikens kanske allra ädlaste och finaste arv, skriver Rootsy.

2012 släppte "projektet" Cordovas en skiva helt själva. Den gick tillnärmelsevis obemärkt förbi, utom för några nyförälskade fans. De 1 000 skivor som trycktes sålde slut på en gång på den enda turné som bandet genomförde. Efter turnén trodde fansen att favoritbandet aldrig skulle komma tillbaka. Men så tre år senare började ett rykte spridas om att bandet var ute på vägarna igen. Enligt Rootsy var det den tid bandets ledare Joe Firstman behövde för att kunna bygga vidare och slutföra visionen om att skapa världens bästa band.

Under februari och mars är bandet på turné i Skandinavien med debutskivan i bagaget. Med sig har man Will Courtney som sedan tidigare är bekant för den inbitna Rootsy-publiken.

Spelningen på Ankaret börjar vid klockan 20, men redan 18 öppnar dörrarna om man vill ta sig en bit mat eller något att dricka. Biljetter kan förköpas på Skivfönstret eller på plats.

Annons


Carina Albin

08-587 122 13
carina.albin@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan