Annons

Annons

Annons

Friidrott

Medaljregn över kommunens friidrottare

Både yngre och äldre representanter för Ösmo Nynäs FIK bärgade medaljer under den gångna helgen.

I helgen kunde Ösmo Nynäs FIK glädja sig åt framgångar för sina aktiva friidrottare. Både i de Nordiska veteranmästerskapen inomhus och Vintersportspelen i Nyköping lyckades deras tävlande kamma hem många medaljer.

För deras yngre deltagare, som åkte till Nyköping slutade det med nio medaljer. Mårten Arnedal vann i kula för pojkar 12 år med hela 7,92 meter. Ida Arnerdal fick två brons i längdhopp efter ett hopp på 3,73 meter och på 60 meter där hon sprang i mål på 9,38 sekunder. Linnea Backlund fick liksom Ida Arnerdal två brons, men i kula efter en stöt på 7,45 meter och längdhopp med 4 meter. Olivia Backlund och Lisa Palmheden vann i längdhopp och 60 meter i sina respektive klasser. Olivia Backlund hoppade 3,18 meter och sprang på 10,58 sekunder. Lisa Palmheden hoppade i sin tur 2,93 meter och sprang på 10,81 sekunder.

Annons

Annons

Det blev även ett medaljregn på veteransidan. Sex av Ösmo Nynäs FIK:s aktiva tog hem totalt nio medaljer. Henrik Friberg vann guld i höjdhopp med sitt hopp över 1,58 meter och silver i kulstötning med en stöt på 10,35 meter. Tor Trondset fick brons i längdhopp efter sitt hopp på 3,28 meter och viktkastning där han kastade 13,23 meter. Hercules Lopes Ramos vann två brons i längdhopp med sina 4,37 meter och kula som stöttes 9,73 meter. Johan Jergander tog brons i stavhopp efter att ha hoppat 2,40 meter. Henrik Arnerdal fick brons på 60 meter efter att ha sprungit på 10,82 sekunder. och Palle Storm reste hem med silver i viktkastning efter ett 7,82 meter långt kast.

Olivia Backlund (i svart) vann sitt 60-meterslopp.

Bild: Privat


Isabelle Helenius

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan