Annons

Annons

Annons

Rallycross

Oliver Eriksson kör första deltävlingen i Rally X Nordic – tar steget upp i tungviktsklassen

Oliver Eriksson från Ösmo gör ett gästspel när den nordiska rallycrossmästerskapet Rally X Nordic drar i gång. Det blir en förberedelse inför årets storsatsning i USA.

Oliver Eriksson gör ett stopp i Norge för att tävla i Rally X Nordic, innan han åker till USA för att inleda GRC-säsongen.

Bild: Birk Sollenius

Lördagen den 22 april avgörs årets första deltävling i det noridiska rallycrossmästerskapet Rally X Nordic. En av de deltagande i Skien i Norge är 19-årige Oliver Eriksson från Ösmo.

Annons

Oliver fokuserar vanligtvis på den amerikanska rallycrosserien GRC. Men eftersom årets GRC-säsong inte har dragit i gång ännu hinner han göra ett gästspel i Rally X Nordic.

Annons

Han kommer att köra den Ford Fiesta som storebror Kevin Eriksson vann förra årets Rally X Nordic i. Det blir första gången som Oliver tävlar i en bil i den allra tyngsta klassen, som kallas för Supercar.

– Helt ärligt så har jag faktiskt inga förväntningar, eftersom det är min tävlingsdebut i värstingklassen. Jag är här för att se och lära och skaffa mig viktig erfarenhet, helt enkelt, säger han.

Den 29 april är det dags för årets första GRC-tävling, i Memphis i Tennessee. De två senaste åren har Oliver tävlat i GRC:s instegsklass Supercar Lites. I år tar han steget upp till Supercar, som en av förarna i pappa Andréas Erikssons team OMSE.

– Det är en stor ära att få representera OMSE, Honda och Red Bull i en riktig Supercar-satsning och jag ser väldigt mycket fram emot säsongen, säger Oliver.

Storebror Kevin Eriksson kommer inte att vara på plats i Skien i helgen. Han deltar då i den andra deltävlingen i rallycross-VM, som körs i Montalegre i Portugal. Han ingår denna säsong i MJP racing team Austria, tillsammans med den tyske DTM-stjärnan Timo Scheider.

Annons


David Klasson

08-587 122 22
david.klasson@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan