Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Rallycross

Oliver Eriksson kör första deltävlingen i Rally X Nordic – tar steget upp i tungviktsklassen

Oliver Eriksson från Ösmo gör ett gästspel när den nordiska rallycrossmästerskapet Rally X Nordic drar i gång. Det blir en förberedelse inför årets storsatsning i USA.

Oliver Eriksson gör ett stopp i Norge för att tävla i Rally X Nordic, innan han åker till USA för att inleda GRC-säsongen.

Bild: Birk Sollenius

Annons

Lördagen den 22 april avgörs årets första deltävling i det noridiska rallycrossmästerskapet Rally X Nordic. En av de deltagande i Skien i Norge är 19-årige Oliver Eriksson från Ösmo.

Oliver fokuserar vanligtvis på den amerikanska rallycrosserien GRC. Men eftersom årets GRC-säsong inte har dragit i gång ännu hinner han göra ett gästspel i Rally X Nordic.

Annons

Han kommer att köra den Ford Fiesta som storebror Kevin Eriksson vann förra årets Rally X Nordic i. Det blir första gången som Oliver tävlar i en bil i den allra tyngsta klassen, som kallas för Supercar.

Annons

– Helt ärligt så har jag faktiskt inga förväntningar, eftersom det är min tävlingsdebut i värstingklassen. Jag är här för att se och lära och skaffa mig viktig erfarenhet, helt enkelt, säger han.

Den 29 april är det dags för årets första GRC-tävling, i Memphis i Tennessee. De två senaste åren har Oliver tävlat i GRC:s instegsklass Supercar Lites. I år tar han steget upp till Supercar, som en av förarna i pappa Andréas Erikssons team OMSE.

– Det är en stor ära att få representera OMSE, Honda och Red Bull i en riktig Supercar-satsning och jag ser väldigt mycket fram emot säsongen, säger Oliver.

Storebror Kevin Eriksson kommer inte att vara på plats i Skien i helgen. Han deltar då i den andra deltävlingen i rallycross-VM, som körs i Montalegre i Portugal. Han ingår denna säsong i MJP racing team Austria, tillsammans med den tyske DTM-stjärnan Timo Scheider.


David Klasson

08-587 122 22
david.klasson@mittmedia.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy