Annons

Annons

Annons

Rallycross

Oliver Eriksson vann första deltävlingen i Rally X Nordic – "Oväntat men extremt roligt"

Oliver Eriksson vann den första deltävlingen i årets Rally X Nordic. Nu väntar större utmaningar i GRC-serien i USA.

Oliver Eriksson vann sin första tävling i en Supercars-bil.

Bild: Rally X Nordic

I lördags avgjordes den första deltävlingen i den nordiska rallycrosserien Rally X Nordic. 19-årige Oliver Eriksson från Ösmo var en av flera debutanter i tävlingsserien tungviktsklass Supercar, under tävlingen i Skien i Norge.

Annons

De unga förarna kom också att dominera tävlingen. Finalen blev en uppgärelse mellan Oliver Eriksson, 21-årige Thomas Bryntesson och 15-årige Oliver Solberg. Allra bäst gick det för Oliver Eriksson, som ledde från start till mål och därmed vann tävlingen.

– Det känns helt fantastiskt, vi kom hit med målsättningen att skaffa oss rutin och lära oss hantera en Supercar, säger Oliver Eriksson.

Annons

– Att sedan lyckas vinna direkt, det är oväntat, men extremt roligt.

Olivers storebror Kevin Eriksson har de två senaste säsongerna tagit hem slutsegern i Rally X Nordic. Trots att Oliver fick en perfekt start på säsongen kommer han inte att kunna gå i Kevins fotspår. Detta eftersom han i första hand satsar på GRC-serien i USA, där han nu tar steget upp från instegsklassen Supercar Lites till Supercar.

Årets första GRC-tävling körs i Memphis i Tennessee den kommande helgen. Oliver kommer då att köra en av de Honda Civic-bilar som har utvecklats av rallycrossteamet OMSE i Nynäshamn, som drivs av Olivers pappa Andréas Eriksson. I teamet ingår också värmlänningen Sebastian Eriksson och Amerikanen Mitchell De Jong.

Storebror Kevin Eriksson deltog under den gångna helgen i den andra deltävlingen i rallycross-VM, som kördes i Montalegre i Portugal. Han körde bra i de två första kvalheaten, i ett av dem hade han den tredje snabbaste tiden. Men eftersom det tredje och fjärde kvalhetet blev misslyckat tog han sig inte till semifinal.

Oliver Eriksson hade täten, i en Ford Fiesta. Men resten av säsongen kommer han att köra Honda Civic.

Bild: Rally X Nordic

Annons

Annons

Oliver Eriksson fick kliva upp två prispallen tillsammans med tvåan Thomas Bryntesson och trean Oliver Solberg.

Bild: Rally X Nordic


David Klasson

08-587 122 22
david.klasson@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan