Annons

Annons

Annons

Rallycross

Oliver Eriksson kom femma i GRC-premiären

Oliver Eriksson från Ösmo tog en femteplats i årets första deltävling i den amerikanska rallycrosserien GRC. Det var första gången som Eriksson tävlade i en av OMSE:s Honda Civic-bilar.

Rallycrossteamet OMSE i Nynäshamn ställer upp med tre Honda Civic i årets GRC. Oliver Eriksson kör en av dem.

Bild: OMSE

Den 30 april kördes den första deltävlingen för säsongen i Global Rallycross Championship – som trots sitt namn är koncentrerat till USA. Tävlingsplatsen var Memphis i Tennessee.

Annons

Andréas Erikssons rallycrossteam OMSE i Nynäshamn ställer i år upp med tre Honda Civic-bilar i GRC:s tungviktsklass Supercar.

Annons

Bakom ratten i en av dessa bilar sitter Andréas 19-årige som Oliver Eriksson, som i år har tagit steget upp från instegsklassen Supercar Lites. Övriga två OMSE-förare i GRC denna säsong är värmlänningen Sebastian Eriksson och amerikanen Mitchell de Jong.

För Oliver Eriksson blev det en lyckad tävlingsdebut. Han slutade som femma i tävlingen. Mitchell de Jong tog fjärdeplatsen och Sebastian Eriksson kom i mål som sexa.

Etta och tvåa blev de amerikanska Volkswagen-förarna Scott Speed och Tanner Foust, som har dominerat GRC under de senaste åren. Kanadensaren Steve Arpin kunde säkra tredjeplatsen.

Nästa GRC-tävling körs i Louisville i Kentucky den 21 maj. Men innan dess kommer Olivers storebror Kevin Eriksson att köra två deltävlingar i rallycross-VM, som avgörs i Tyskland och Belgien.

Läs även: Oliver Eriksson vann första deltävlingen i Rally X Nordic – "Oväntat men extremt roligt"


David Klasson

08-587 122 22
david.klasson@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan