Annons

Annons

Annons

Orientering

MittMedia storsatsar på orientering – direktsänder helgens Swedish League-finaler

Kommande veckoslut avgörs Swedish League i Bollnäs.
Då storsatsar MittMedia – och direktsänder från tävlingarna hela helgen.
– Det ska bli riktigt skoj och det blir en livesändning utöver det vanliga, säger Michael Hallner, som kommer att kommentera tävlingarna.

► Följ fredagens sprint här.

Swedish League inleds med sprint på fredagseftermiddagen följt av medeldistans på lördag och långdistans och final med jaktstart på söndag.

MittMedia sport gör en stor satsning och direktsänder hela finalhelgen där hela den svenska orienteringseliten står på startlinjen. Tävlingarna drar igång kl 15.00 på fredagen och kommentator för sändningen är som sagt Michael Hallner.

– Det här är en stor satsning. Vi kommer att följa hela eliten under deras väg till mål, säger han.

Hur kommer sändningen att se ut?

– Arrangören har lagt upp en grym sprintbana på fredagen där både start, varvning och mål är på arenan. Det innebär att vi kan följa löparna i bild vid tre tillfällen under loppet. Vi har dessutom tillgång till radiotider som vi kan förse tittarna med under loppet. Dessutom är vi väldigt glada att vi fått den regerande sprintvärldsmästaren Jerker Lysell som expertkommentator på fredagen.

Annons

Annons

► Följ lördagens medeldistans här.

Hur ser helgen ut då?

– Lördagens medeldistans har ett långt startdjup med många deltagare. Här följer vi eliten i de olika klasserna med fokus på W21E och H21E. Vi har en kamera på arenan och en ute i skogen vid en radiokontroll. Vi kommer dessutom att ha en löpare med headcam som hänger på eliten på lördag och söndag vid intressanta vägval.

Har ni någon expertkommentator på lördag också?

– Absolut. Det är Joakim Ingelsson som sitter med under sändningen. Jocke är en av de bästa orienterare vi haft i Sverige och vann bland annat världscupen under sin aktiva karriär. Han har provlöpt banorna och kommer att bistå med mycket bra på lördagen.

► Följ söndagens jaktstart här.

Och på söndag är det finaler?

– Japp, och då är det dessutom jaktstart. Då har vi en kamera i skogen som följer löparna på ett fint öppet område där vi ser dem under lång tid. Sedan kommer vår löpare i skogen att följa med en bit. Vi har även GPS-tracking så vi kan se vägval på löparna.

Annons

För att följa sändningarna behöver man vara Pluskund hos MittMedia, vilket kostar en krona första månaden, därefter 99 kronor i månaden.

Prenumeranter på någon av MittMedias tidningar har också tillgång till Plusmaterialet.


Magnus Hägerborn

026-15 93 86
magnus.hagerborn@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan