Annons

Annons

Annons

Friidrott

Friidrottare femma i lag-SM – Veteraner kammade hem tolv mästerskapsmedaljer

Tolv medaljer och en femteplats i lagsammanställningen blev resultatet för Ösmo Nynäs FIK:s veteranfriidrottare på SM i Karlskrona.

Superveteranen Tor Trondset.

Bild: Foto: Privat

Tolv individuella medaljer, samt en femteplats i lag-SM, blev resultatet för Ösmo Nynäs FIK:s friidrottare under Veteran-SM som avgjordes i Karlskrona nyligen. Lagtävlingen vanns kanske inte helt oväntat av Spårvägens FK med Turebergs FK på en tredje plats.

Annons

Annons

– Att vi placerar oss på en femte plats i lagtävlingen är en bragd med tanke på att vi är en ganska liten klubb, samt att det skedde i konkurrens med över 150 klubbar och på ett VSM som slog deltagarrekord, säger Johan Jergander för Ösmo Nynäs FIK.

Klubben åkte också hem med en rad individuella medaljer. Den nu 82-årige superveteranen Tor Trondset tog silver i diskus, spjut, slägga och viktkastning, samt brons i längd och kula. Tor var en av dem som såg till att det rasslade in poäng till klubben i lagsammanställningen.

Mikael Nyström i klassen M45 segrade i slägga med 40,71 meter och tog silver i viktkastning med 12,23 meter.

– Den största prestationen är att han överhuvudtaget kan kasta igen efter en hemsk knäskada då han fick 120 kilo skivstång rakt över benet, säger Johan Jergander.

Johan Löfstedt i klassen M55 såg till att trygga bronset i både kula (9,57 m) och diskus (30,43) i sista omgången. Henrik Arnerdal (M40) kom också hem med en bronsmedalj i viktkastning med längden 10,49 meter.

Anna Arnerdal (K40) tog den tolfte medaljen genom sitt silver på 80 meter häck. Men så var de bara två som sprang.


Carina Albin

08-587 122 13
carina.albin@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan