Annons

Annons

Annons

Över 2000 kvinnor inom idrotten i upprop mot sexism och övergrepp

Metoo-rörelsen växer. Efter att kvinnor i flera branscher protesterat går 2 290 stycken ut under parollen #timeout och berättar om sexuella trakasserier och sexism inom idrottsvärlden i Dagens Nyheter.

Anja Pärson är en av de 2 290 kvinnor som anslutit sig till uppropet #timeout. Foto: Pontus Lundahl.

Annons

2 290 kvinnor inom svensk idrott ansluter sig till metoo-kampanjen. Det handlar om både aktiva, tränare, förbundsanställda, sportjournalister och supportrar, skriver DN.

Uppropet #timeout inleds med: "Inspirerade av #metoo och berättelser från andra branscher, samlas vi nu för att visa på hur det ser ut inom idrotten."

Annons

Annons

Därefter följer en redogörelse av allt från sexistiska kommentarer till tafsande och våldtäkter. En av alla som skrivit under uppropet är den före detta alpinstjärnan Anja Pärson som numera är tv-kommentator.

– Under en tid blev det en sport bland vissa män att hetsa varandra om vem som kunde ta på mina bröst eller rumpa på dansgolvet eller i baren. Jag slutade helt att gå ut. Det blev en vardag att män tog sig friheten att pussa på mig när de ville ha en bild och när de även tog nackgreppet log jag bara för att slippa tjafs, säger hon till DN.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan