Annons

Annons

Annons

Trav

Elitloppet görs om – här är nya regeln: "Vill göra det så spännande som möjligt"

Från och med i år får varje kusk bara köra en häst i Elitloppet.

Det meddelar Solvallas sportchef i ett pressmeddelande på lördagen.

Text

Bild: Sören Andersson/TT

Annons

Elitloppet, med tre miljoner kronor i vinstpotten, är uppdelat i två försök med åtta ekipage i varje lopp. De fyra främsta hästarna i varje försök tar sig sedan vidare till en final.

Tidigare har en kusk kunnat ställa upp i båda försöken, med två olika hästar, för att sedan välja häst i finalen.

Nu införs regeln att varje kusk bara får köra en häst i loppet. Kusken kör då hästen i både försöket och i en eventuell final.

Annons

Annons

- Elitloppet blir tydligare i alla aspekter. För det första så ska hästarna delas upp i två försök och vi vill göra dessa så jämna och spännande som möjligt, det underlättas nu när samma kusk inte låser upp två olika hästar. För det andra kan man spela på Elitloppssegraren redan när startlistan släpps och då känns det rimligt att man ska veta vem som kör hästen i en eventuell final. Sist men inte minst blir det mycket roligare för alla Elitloppsfans att heja på ett unikt ekipage, säger Anders Malmrot, Solvallas nytillträdde sportchef, i ett pressmeddelande.

Den nya regeln innefattar bara kuskarna. Det innebär att ägare, tränare, skötare och uppfödare fortfarande kan ha fler deltagare i loppet.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan