Annons

Annons

Annons

Apotek sänker priset på mensskydd – vill starta en debatt

Apotek Hjärtat anser att momsen på mensskydd bör tas bort och sänker därför priset på sina egna mensskydd med 25 procent.

Text: 

Halva befolkningen har mens under cirka 45 år av sina liv och behöver regelbundet mensskydd. Det innebär en kostnad som män slipper och i princip ingen kvinna kan undvika. Det tycker Apotek Hjärtat är något som bör diskuteras och därför säker företaget nu priset på sina egna mensskydd motsvarande momsen på 25 procent.

Annons

Annons

- Vi hoppas att vårt initiativ ska starta en debatt om momssatsen på hygienartiklar och att det leder till en förändring. Många behöver inte reflektera över vad de spenderar på mensskydd, och gör det inte heller eftersom det är en kostnad som inte kan väljas bort. Men för de som behöver välja mellan mensskydd och andra nödvändigheter kan det få konsekvenser för hälsa och välbefinnande, säger Annika Svedberg, chefsapotekare på Apotek Hjärtat i ett pressmeddelande.

Enligt ett EU-direktiv är det sedan två år tillbaka möjligt för varje medlemsland att bestämma momssatsen på hygienartiklar och flera andra länder har redan sänkt momsen på dessa varor.

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan