Annons

Annons

Annons

Ishockey

Pantern sparkar Akim Aliu – gav sig på AIK-spelare: "Jag fick en smäll rakt i skallen"

IK Pantern sparkar backen Akim Aliu med två matcher kvar av säsongen.

Enligt uppgifter till Hockeypuls ska Aliu ha gett sig på en AIK-spelare – och nu kliver målvakten Erik Källgren fram.

– Han fick ett jäkla utbrott gav mig en smäll rakt i skallen, säger Källgren till Kvällsposten.

Akim Aliu tvingas lämna Pantern. Bild: Christian Örnberg / Bildbyrån

Annons

IK Pantern har två matcher kvar på säsongen och är borta från möjligheten att avancera från slutspelsserien i hockeyallsvenskan. Men bara timmar före fredagens bortamatch mot Almtuna väljer klubben att sparka backen Akim Aliu.

På sin hemsida skriver Pantern bland annat att en utredning pågår och att de ber om ursäkt till AIK och "alla spelare eller ledare som fallit offer för Akim Alius beteende" i samband med en incident efter onsdagens match.

Annons

Enligt uppgifter till Hockeypuls har Aliu gett sig på en spelare i AIK. Några detaljer framgår dock inte av uppgifterna. AIK-spelaren ska inte ha blivit allvarligt skadad utan är tillgänglig för spel i kvällens match mot Oskarshamn. Uppgiftslämnaren vill dock inte säga vilken AIK-spelare det handlar om, för att inte störa uppladdningen inför matchen.

Annons

Hockeypuls har varit i kontakt med spelare och ledare i AIK, utan att få fram fler uppgifter. Huvudtränaren Tomas Mitell vet inte vad incidenten handlar om.

– Jag har faktiskt ingen aning. Jag får väl prata med spelarna när de börjar droppa in här inför matchen. Men det låter märkligt, säger Mitell.

Senare under fredagen berättade AIK:s målvakt Erik Källgren för Kvällsposten vad som hänt:

– Han (Aliu) fick ett jäkla utbrott efter matchen i spelargången och gick runt och slog på saker. Jag gick bakom och frågade vad fan han håller på med, på engelska, och då rann det över för honom. Han gav mig en smäll, rakt i skallen. Men jag hade masken på mig fortfarande, som väl är, säger Källgren till tidningen.

Keepern säger att han blev förbannad, men valde att tona ner händelsen där och då och berättade därför inte för speciellt många.

Källgren har heller inte fått någon ursäkt i efterhand.

– Nej, och jag vill absolut inte höra av honom på något sätt. Jag vill bara glömma det som hände, säger målvakten till Kvällsposten.

Annons

Tidningen har också varit i kontakt med Akim Aliu själv som inte vill kommentera uppgifterna som cirkulerar.

– De kan inte avsluta mitt kontrakt förutom om jag säger att de kan. Det är inte sant det som står. Jag har inget svar till det, säger han till Kvällsposten.


Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan