Annons

Annons

Annons

Konståkning

Älvorna dansar in våren i Nynäshamn: "Vi är väldigt taggade"

Älvorna isdansar in våren även 2018. För fjärde året i rad sätter Nynäshamns konståkningsklubb upp föreställningen "Älvornas vårdans".
– Det blir som ett nytt avsnitt med samma karaktärer som tidigare, säger Sara Scot, manusförfattare och koreograf.

Text

Första gången var 2015, sedan har föreställningen återkommit varje år. I år är inget undantag. Onsdag den 28 mars intar närmare 80 älvor, troll och skogrån isen i Folkets hall för att dansa in våren.

Annons

Annons

– Vi är väldigt taggade och förväntansfulla. Det här betyder mycket för åkarna, säger Sara Scot.

Älvornas vårdans återvänder 2018. Här dansar Anna Louise Lundh och Sabina Lagerqvist in våren 2016.

Bild: Helene Skoglund

Under dagen hålls två föreställningar för skolklasser. Senare samma dag, närmare bestämt 18.30, kan allmänheten se föreställningen. Den är upplagd som en sagoberättelse och berättar en historia om älvor som måste dansa en speciell dans för att våren ska komma. Årets upplaga har fått namnet "Alvine och gåtan" och fungerar som en fristående uppföljare till tidigare års uppsättningar.

– De som har sett våra tidigare föreställningar kommer att känna igen mycket av karaktärer och miljöer, säger Sara Scot.

Föreställningen har kommit att bli något av en årlig höjdpunkt för konståkningsklubben. Deltar gör allt från nybörjarna i skridskoskolan till föreningens tävlingsåkare och även om Sara Scot berättar att träningen inför flutit på bra medger hon att det inte alltid är helt lätt att koreografera nästan 80 åkare.

– Det har varit lite skräckblandad förtjusning men det är verkligen jätteroligt. Alla tränar väldigt mycket. Nu får de chansen att visa upp sig och dessutom får de yngre åka med sina förebilder, säger hon.

Annons

Biljetter köps på plats.

Inbäddat innehåll

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan