Annons

Annons

Annons

Annons

Anders K Gustafsson: George Monbiot visar vägen mot en ny politisk berättelse: "Både socialdemokratin och nyliberalismen krackelerar"

Världen rusar mot en klimatkatastrof. Kan det hotet avvärjas? George Monbiot har skrivit en bok om hur vårt samhälle kan förändras och demokratin fördjupas. Hoppfullt och tankeväckande, menar Anders K Gustafsson.

Text: 

George Monbiot har skrivit en hoppfull och tankeväckande bok om hur vårt samhälle kan förändras och demokratin fördjupas.

Annons

Det finns ett begrepp som heter triangulering. Den som undrar vad det innebär kan ta en titt på socialdemokratiska partier runt om i världen, de har ofta excellerat i den strategin. I Storbritannien gjorde Tony Blairs Labour det konservativa Torys koncept till sitt, klädde det i lite andra ord – resultatet blev omfattande privatiseringar och ett krig baserat på lögner. I Sverige har socialdemokraterna följt samma princip under många år, de har i opposition skällt exempelvis på privatiseringar som borgerliga regeringar har gjort och sedan fullföljt samma politik.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 119 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan